Hur arbetar Hotel Mölndals Bro med Hållbarhet?

Hotel Mölndals Bro är ett personlig och familjärt hotell med hjärta för service och hållbarhetens alla delar. Vi strävar efter att miljöarbete och hållbarhetstänk ska vara en naturlig del i det dagliga arbetet och kan stolt säga att hotellet idag täcks av 100% förnyelsebara energikällor, så som bergvärme/kyla, vind –och vattenkraft. Med hjälp av bergkylan kan vi kyla ner hotellet. Det är en självklarhet för oss att verka för att vara en så hållbar destination och det hållbara valet för gästen som möjligt.

Vi väljer att använda så lite kemikalier som möjligt och satsar hellre på naturliga produkter. Detta för att skydda både miljön och personalens hälsa. Med hjälp av @ekotipset har vi anammat många husmorsknep, speciellt mirakelsprayen som vi använder för att putsa våra fönster. Dessutom städar vi inte rummen som standard under kortare vistelse men vi gör det självklart om gästerna önskar.

Källsortering och återvinning är en självklarhet. Personalen sorterar allt som går att sortera och hotellet minimerar sedan länge pappersutskrifter till förmån för digitala kvitton etc.

Vi vill alltid erbjuda våra gäster en nyttig och välgörande frukost, med bra råvaror, som är hållbart för både hälsan och miljön. Vi handlar ekologiskt där vi anser att det har en positiv påverkan. Vissa livsmedel har en hög produktionskostnad då det krävs mer resurser än för livsmedel från konventionellt jordbruk. Här blir det en avvägning mellan den sociala, miljömässiga och den ekonomiska hållbarheten. Där det är möjligt köper vi ekologiskt och gärna KRAV-märkt och vi handlar så mycket det går från lokala producenter.

Välmående och trygghet på arbetsplatsen är något vi strävar efter. Om vi i personalen mår bra speglas detta i vårt arbete och vi får dig som gäst nöjd och glad. Som gäst hos oss på Hotel Mölndals Bro ska du ha möjlighet att ge dig själv en upplevelse som känns rätt i både kropp och själ. Vi hjälper dig att ta rätt beslut med allt från att åka kollektivt till oss till att vara med och minska ditt ekologiska fotavtryck.

 

Facebook
Instagram